Az elmúlt időszakban példátlan számú gyilkosságot és robbantást követtek el Svédországban az ottani országos rendőrfőkapitány bevallása szerint.

Hirdetés

A döbbenetes erőszakhullám közvetlen felelősei azok a bandák, amelyek a fegyver- és kábítószerpiac ellenőrzéséért vívnak napi szintű háborút a svéd utcákon.

Az ország számára egyre komolyabb kihívást jelent a döntően migránshátterű kiskorúak bűnbandákba történő beszervezése.

A helyzet ma már olyannyira súlyos, hogy a svéd rendőrség országszerte több mint hatvan – általában migránsok által lakott – no-go zónát azonosított, ahol a bűnbandák ellenőrzik az utcákat. Emlékezetes, hogy az Index akkori szerzője, Földes András Soros György és a svéd állam pénzén írt 2016-os riportjában még arról számolt be, hogy „a no-go zónában töltött nap után már csak abban voltam biztos, hogy fogalmam sincs, mit jelent a no-go zóna”.

A svéd rendőrség szerint leginkább az ország délkeleti és délnyugati területein fekszenek ezek az úgynevezett „különösen sérülékeny területek”.

Korábban írtuk

2018 és 2023 júniusa között összesen 1971 fegyveres lövöldözésre került sor, ami napi egy körüli átlagot jelent; ezen esetek nagyjából harmadára Stockholmban került sor.

A lőfegyver által okozott halálesetek száma az elmúlt öt év közül messze a tavalyi esztendőben volt legmagasabb, az említett gyilkossághullám tehát nem előzmény nélküli jelenség.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Magyar Nemzet honlapján olvashatnak.

A témával kapcsolatban megjelentetett egy hosszabb lélegzetű Facebook-bejegyzést Menczer Tamás külügyi államtitkár is, aki többek közt azt írta: „(.) fontos, alapvető demokratikus érték a biztonság. Például az, hogy ne öljenek meg gyerekeket a bandaháborúk során a bevándorlók, és ne üldözzenek senkit a hite miatt.Illetve azért, mert a svédek és a bennünket bírálók valódi célja az, hogy az életünket és az országunkat úgy alakítsuk, ahogy az nekik tetszik. Például csináljunk Magyarországból bevándorlóországot.”