Ne húzzák le a WC-t, hanem a mosogatásnál összegyűjtött vízzel öblítsék azt le – ilyen és ehhez hasonló hajmeresztő ötletekkel állnak elő Európa-szerte a zöldpolitikusok – írja a Magyar Nemzet. A lap összeállításából kiderül: Németországban az önkormányzatok azt tervezik, a középületek hőmérsékletét drasztikusan csökkentik és időszakosan lekapcsolják a köztereken a világítást. Sőt Augsburgban már az is felvetődött, hogy a közlekedési lámpákat is lekapcsolnák.

Hirdetés

„Drámai szociális válság van, és a helyzet még tovább fog súlyosbodni” – jelentette ki Marcel Fratzscher, a Német Gazdaságkutató Intézet vezetője Berlinben. – „Arra kell számítani, hogy tartósan magasak lesznek az élelmiszer- és energiaárak a következő években. Nagy valószínűséggel soha többé nem érjük el a válság előtti árszintet” – fogalmazott.

Az egyre súlyosbodó energiaválság miatt már napok óta tart a pánik Németországban. Sokan attól félnek, hogy az Északi Áramlat 1 vezeték tíznapos karbantartási munkálatai után Oroszország teljesen leállíthatja a gázszállítást. Növelheti a félelmeket, hogy a Gazprom szerdán közölte: nem tudja garantálni az Északi Áramlat 1 biztonságos működtetését, mert kétségesnek tartja, hogy Kanada visszajuttatja-e a gázvezeték karbantartás alatt álló turbináját.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Híradó honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk