Fotó: facebook.com/Vatican News (archív)
Hirdetés

Kijelentette, hogy aggodalommal és fájdalommal követi figyelemmel az Izraelben történő eseményeket. Úgy vélte, az erőszak minden korábbinál „gyorsabban robbant”.

A katolikus egyházfő közelségét fejezte ki az áldozatok családtagjainak. Azt mondta, imádkozik értük és mindazokért, akik terrorban és félelemben töltik ezeket az órákat.

Ferenc pápa a fegyveres támadások leállítására szólított fel. Kifejtette: „meg kell érteni, hogy a terrorizmus és a háború semmilyen megoldáshoz nem vezet, egyedül halálhoz, sok ártatlan szenvedéséhez. A háború kudarc, minden háború kudarc.”

Pietro Parolin szentszéki államtitkár szerint „az iszlamista Hamász terrorszervezet Izrael állam elleni támadása veszélybe sodorta a béke egyébként is halvány reményét”, amelyet Izrael a Szaúd-Arábiával tervezett megállapodással kívánt elérni.

A diplomáciai erőfeszítések nem hozzák a várt eredményt a Közel-Keleten, amiként Ukrajnában sem – hangoztatta Parolin bíboros egy vasárnapi egyházi találkozóm, aki szerint ezért globális imára van szükség a béke érdekében.

Korábban írtuk