Hirdetés

A döntéssel a Biden-kormányzat újabb lépést tett afelé, hogy a genderideológiát a szövetségi törvények szerves részévé tegye.

Az amerikai mezőgazdasági minisztérium (USDA) azt jelentette be, hogy ahhoz, hogy az iskolák a diákok étkeztetésére szánt pénzeszközökhöz hozzáférjenek, meg kell felelniük annak a törvénynek, amely megtiltja a nemi alapon történő megkülönböztetést, beleértve a szexuális irányultságot és a genderidentitást.

„Az USDA elkötelezett amellett, hogy minden programjával kapcsolatban méltányosan és tisztességesen járjon el” – írta Tom Vilsack mezőgazdasági miniszter sajtóközleményében. – „Ezen elvek előmozdításának egyik legfontosabb lépése a diszkrimináció minden formájának felszámolása, beleértve a szexuális irányultságon és a nemi identitáson alapuló megkülönböztetést is”.

„Ugyanakkor fel kell ismernünk, mennyire kiszolgáltatottak az LMBTQI+ közösségek, és lehetőséget kell biztosítanunk számukra, hogy az őket érő diszkrimináció miatt panasszal éljenek” – folytatta a miniszter. – „Reméljük, hogy azzal, ha határozottan fellépünk ezekkel az egyenlőtlenségekkel szemben, hozzájárulunk a hőn áhított változáshoz.”

A nappali iskolai oktatás során az Országos Iskolai Ebédprogramnak köszönhetően naponta közel 30 millió gyermek jut élelemhez állami és magánintézményekben egyaránt. A program még a koronavírus-járvány idején is napi 22,6 millió gyermek étkeztetését biztosította.

(forrás)

Korábban írtuk