Halálos fenyegetést kapott Giorgia Meloni olasz kormányfő a migrációs szigorítások bevezetését követően. Az afrikai embercsempészek bosszút állnak az olasz miniszterelnökön, amiért felvette a harcot a bűnszervezetekkel és bejelentette, hogy zárva tartja az Olaszországba érkező illegális bevándorlókat – ismerteti a Hír TV.

Hirdetés

Az embercsempészek azt üzenték Meloninak, hogy az igazi migrációs robbanás még csak most kezdődik, neki és gyermekének pedig fizetnie kell amiért megakadályozza a tevékenységüket. A hétfői minisztertanácsi ülésen ugyanis az olasz kormány döntött, illetve szigorításokat vezetett be az Olaszországba érkező illegális bevándorlókra vonatkozóan.

Az olasz kormány célja, hogy zárt táborokban tartsa a migránsokat egészen a menedékkérelem elbírálásáig. Ez lehet akár 18 hónap is. Amennyiben az adott személy nem jogosult menedékkérelemre, akkor azonnal kitoloncolják őt.

A kormány célja az, hogy az ország területén ne mozoghassanak szabadon azok a személyek, akik nem jogosultak erre és így kizárják a kockázati tényezőket. Meloni a honvédelmi tárca bevonásával hozna létre alacsony lélekszámú és jól ellenőrizhető településeken zárt táborokat, ahol elhelyezhetik ezeket a bevándorlókat.

A kérdés az, hogy milyen gyorsan tudják ezt megvalósítani, hiszen a jelenlegi befogadó központok lassan telítődnek. Nemcsak Lampedusa szigetén kritikus a helyzet hanem Szicíliában is. Porto Empedocle befogadó központban 1200-an vannak rendkívüli rossz körülmények között elhelyezve.

A legfrissebb sajtóértesülések szerint a tegnapi napon háromszázan másztak át a kerítésen és hagyták el a tábor területét, szétszéledtek a településen. Élelmiszert, illetve pénzt kértek a helyiektől, akik aggódnak a közbiztonság romlása miatt – olvasható a Hír TV honlapján.

Korábban írtuk