Abu Ubajda az al-Dzsazíra pánarab hírtelevíziónak küldött hangüzenetében külön hangsúlyt fektetett arra, hogy Izrael nem fogja tudni erővel kiszabadítani a foglyokat, és az egyikük kiszabadítására tett, kudarcba fulladt akcióra hivatkozott.

Hirdetés

Ubajda továbbá azt állította, hogy a Hamász harcosai megrongáltak vagy megsemmisítettek 180 izraeli csapatszállító járművet, harckocsikat és buldózereket az utóbbi tíz napban ismét fellángolt harcokban.

A gázai egészségügyi minisztérium szombati közlése szerint az izraeli hadműveletek következtében eddig mintegy 18 ezer palesztin vesztette életét, és 49500-an sebesültek meg a Gázai övezetben. Asraf al-Kidra szóvivő az al-Dzsazírának telefonon nyilatkozva azt is mondta, hogy csak az utóbbi 24 órában 297-en hunytak el és több mint 550-en sérültek meg a harcok következtében.

Időközben Hasszán Fadlalláh, a libanoni síita Hezbollah milíciához köthető egyik magas rangú politikus bejelentette, hogy az izraeli légitámadások Libanon déli részén a helyzet „további súlyosbodását” jelentik, amire a szervezet új típusú csapásokkal fog felelni, „ami a felhasznált fegyverek típusát, illetve a kijelölt célpontokat illeti”. Hangsúlyozta, hogy az eszkaláció „nem fogja elrettenteni a libanoni ellenállást az ország védelmétől és a Gázai övezet támogatásától”.

Korábban írtuk