Slota hozzátette: a magyar külügyminisztert ahhoz a müncheni pincebeli kis bajszos emberkéhez hasonlíthatja, annak olyan a retorikája, mint ennek az asszonyságnak.

A két kormány között múlt csütörtökön vált rendkívül élessé a hangnem, amikor Budapesten bekérették a szlovák nagykövetet és magyarázatot kértek a közelmúltbeli szlovák megnyilvánulásokra. Ezt Robert Fico szlovák kormányfő provokációnak minősítette.

Egy helyi közvéleménykutatás szerint a szlovákoknak Vladimir Meciar, háromszoros exkormányfő, a jelenlegi koalíció egyik pártjának elnöke árt a legtöbbet. A második helyen a pozsonyi koalíció másik tagjának első embere,Ján Slota, a harmadikon pedig Mikulás Dzurinda exkormányfő, az ellenzéki Szlovák Demokratikus és Keresztény Unió elnöke végzett. A szlovák MVK ügynökség a politikusok népszerűségi és népszerűtlenségi indexét vizsgálta párhuzamosan. Az 1176 fős mintára épülő felmérés azt mutatja, hogy a jelenlegi miniszterelnök, Robert Fico ötödik a népszerűtlenségi listán. Őt Csáky Pál, az ellenzéki Magyar Koalíció Pártjának elnöke előzi meg.

(MR)