A tárca szerint az ukrán támadások közül 11-et a kupjanszki irányban hajtottak végre, és a legjelentősebb emberveszteséget, 260 főt a donyecki frontszakaszon szenvedték el. Az orosz összesítés a megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között említett meg egyebek mellett egy vezetésipontot, egy Mig-29-es és egy Szu-25-ös repülőgépet, egy Mi-8-as helikoptert, négy harckocsit, 14 páncélozott harcjárművet, egy német Panzerhaubitze 2000-es önjáró löveget, két földi célpontok elleni csapásra átalakított Sz-200-as légvédelmi rakétát, tíz HIMARS-rakétát, egy JDAM irányított légibombát, valamint 61 légi drónt.

Hirdetés

Az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek csütörtökön a helyi hatóságok ukrán tüzérségi és dróntámadást. Donyeckben legkevesebb két civil megsebesült belövések következtében.

A Luhanszki Népköztársaság legfelsőbb bírósága csütörtökön 14 évi szabadságvesztésre ítélte az ukrán 45. önálló tüzérdandár volt századosát, Jurij Rozsokot, amiért parancsot adott a liszicsanszki civil infrastruktúra lövésére. Rozsok az ítélet szerint négy lövést adatott le MT-12 Rapira páncéltörő ágyúból lakóépületre.

Korábban írtuk