Az orosz összesítés szerint az ukrán fél a legnagyobb, mintegy 485 fős emberveszteséget a Donyeck körzetében dúló harcokban szenvedte el, ahol kilenc támadást kísérelt meg. A jelentés a megsemmisített ukrán haditechnikai eszközök között említett meg egyebek mellett egy Mi-8-as helikoptert, nyolc harckocsit – közülük hetet a zaporizzsjai frontszakaszon -, 25 páncélozott harcjárművet – közölük tízet a kupjanszki, hetet pedig a zaporizzsjai frontszakaszon -, két lengyel Krab és egy amerikai M109-es Paladin önjáró löveget, valamint öt operatív-taktikai rakétát, négy GLSDB irányítható légibombát és 34 drónt.

Hirdetés

A moszkvai statisztika szerint az ukrán fegyveres erők által a háború kezdete óta elveszített harckocsik és páncélozott harcjárművek száma meghaladta a 12 700-at.

Vlagyimir Rogov, az Együtt vagyunk Oroszországgal nevű zaporizzsjai mozgalom vezetője a RIA Novosztyi hírügynökségnek azt mondta: Zaporizzsja megyében az ukrán fegyveres erők megváltoztatták taktikájukat az ellentámadás kudarca és a súlyos veszteségek miatt. Rogov szerint az ukrán fél felhagyott az orosz védelem nagyszabású áttörésére irányuló kísérletekkel, és áttért a helyi rajtaütésekre és harcokra.

Az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek kedden a helyi hatóságok ukrán tüzérségi és dróntámadást.

Korábban írtuk