Fotó: Fox News

A júliusban eltűnt 20 éves amerikai lány, Mollie Tibbetts meggyilkolásával egy 24 éves mexikói bevándorlót gyanúsítanak, aki már hét éve élt illegálisan az Egyesült Államokban – írja a Fox News.

Fotó: Fox News

Tibbetts még július 18-án tűnt el az Iowa államban található Brooklyn közelében. Futni indult, azonban többé nem látták. Holttestét augusztus 21-én találták meg egy kukoricamezőn.

A gyilkosság első számú gyanúsítottja Cristhian Bahena Rivera, egy 24 éves mexikói férfi. Rivera az elmúlt négy évben egy közeli farmon dolgozott. A cég szerint jó munkaerő volt, és megdöbbentette őket a gyilkosság híre. 

Rivera a nyomozóknak elmondta, hogy futás közben közelítette meg Molliet.

„Azt mesélte, hogy mellette vagy mögötte futott. Mollie hirtelen előrántotta a telefonját és azt mondta neki, hogy hagyja békén, vagy hívja a rendőrséget” – nyiltakozta Nick Rahn, az iowai bűnüldözés különleges ügynöke. – „Miután a lány tovább futott, [Rivera] üldözőbe vette. 

A gyanúsított azt állítja, innentől nem emlékszik, mi történt, legközelebb annál a kereszteződésnél tért magához, amelynek közelében megtalálták a lány holttestét. 

Az Egyesült Államok bevándorlási hivatala megerősítette, hogy Rivera illegálisan tartózkodik az országban.