Fotó: shutterstock.com
Hirdetés

Soha nem elég az érzékenyítésből

A Forbes magazinnak több tudós is egyöntetűen ezt állította: nem hatásosak az évente szervezett „diverzitás, igazságosság és befogadás” (DEI) képzések, ám ahelyett, hogy ennek valódi okát keresnék, inkább még több ilyen célú foglalkozást javasolnak. Az erről szóló cikk szerint olyan problémák gátolják meg a valóban befogadó munkahelyek megszületését, mint például a „bambuszplafon” (vagyis azon folyamatok, amelyeknek eredményeképpen a fekete bőrű és ázsiai munkavállalók nem kerülnek vezetői pozíciókba), a „hajdiszkrimináció” (amikor valakik, elsősorban fekete bőrűek a hajuk miatt szenvednek megkülönböztetéstől) vagy éppen a „hangsúlyellenőrzés” (amelynek lényege, hogy valakit az általa kifejezett érzelmek miatt bírálnak). „A DEI irányába tett erőfeszítéseknek elsőbbséget kell élvezniük a munkahelyen” – állítja Donna Dockery, a Hunter College docense.
(Alexander Pease: Scholars admit annual DEI trainings aren’t really effective, The College Fix, 2022. 02. 17.)

Fotó: shutterstock.com

Jó rasszizmus, rossz rasszizmus

A Kalifornia állambéli Sacramentóban található C. K. McClatchy Középiskola egyik ivókútja fölé valaki a „színes bőrű”, egy másik fölé pedig a „fehér” feliratot festette. A rasszista, a bőrszín szerint az embereket fizikailag is elkülönítő időket idéző graffiti hatalmas felháborodást keltett. „Figyelembe véve az afrikai amerikai közösségek által elszenvedett terror, erőszak, megaláztatás, elnyomás, rendszerszintű rasszizmus és diszkrimináció történelmét, amely mind a mai napig tart, komoly aggodalommal tölt el bennünket a Sacramentói Egyesített Iskolakerületen belüli kultúra és annak hiánya, hogy az olyan viselkedést, amelynek célja az afrikai amerikai diákok és tanárok megfélemlítése, minél előbb kiirtsák” – írta az eset nyilvánosságra kerülése után Betty Williams, a fekete bőrűek támogatására életre hívott NAACP helyi elnöke.
Videófelvételekből azonban kiderült: a feliratokat egy fekete bőrű diáklány festette a falra, azt állítva, csak viccnek szánta. Ezek után Mark T. Harris, a kerület „faji és igazságossági ellenőre” azt nyilatkozta: „Nem hiszem, hogy az ivókutak fölé írt szavak rasszisták lettek volna. Nem hiszem, hogy gyűlölet-bűncselekményről vagy gyűlöletbeszédről volna szó. Ez részben azért is van, elismerem, mert kiderült, hogy az elkövető egy fiatal afrikai-amerikai nő.”
(CBS13 Staff: District Identifies Person Respon­sible For Racist Graffiti Found At McClatchy High, CBS Sacramento, 2022. 02. 17.)

Tubbs köszöni, jól van

Ahogy arról korábban hírt adtunk, kiskorú lányok közé került az az önmagát nőként azonosító, 26 éves férfi, Hannah (született James) Tubbs, akit egy tízéves kislány ellen elkövetett szexuális zaklatás miatt két év szabadságvesztésre ítéltek a liberális Kalifornia államban. A Fox News hírcsatorna megszerezte Tubbs néhány, a letartóztatását követő telefonhívásának felvételét, amelyek arról tanúskodnak, hogy az erőszaktevő köszöni, jól van. Az egyik telefonhívás alkalmával azt részletezi édesapjának, miért nem számít komoly büntetésre, a másikon pedig arra figyelmezteti az ismeretlen beszélgetőtársat, ne felejtse el őt a bíróságon nőnek szólítani, mert akkor „majd egy olyan transzival tesznek egybe, akinek ugyanilyen ügye van”, ami azért is érdekes, mert Tubbs csak a letartóztatása után jelentette ki, hogy ő nő, ennek lett aztán a következménye, hogy most a büntetését fiatal nők közt tölti.
(Michael Ruiz, Bill Melugin: California trans child molester Hannah Tubbs gloats over light sentence in jailhouse phone calls, FOX News, 2022. 02. 21.)

Korábban írtuk

Szexoktatás kicsiknek

A Független Iskolák Országos Szövetsége, amelynek Egyesült Államok-szerte ezerhatszáz tagintézménye van, egy nemrég nyilvánosságra hozott 2020-as előadásában a 4 és 14 év közötti gyermekeket oktatókat arra ösztönözte, beszélgessenek a kicsikkel a genderről, a szexualitásról és az identitásról. „Már az oviban beszélnünk kell velük a testükről, azokról a testrészekről, amelyekkel születtek, péniszről és vagináról és arról, hogy ezektől valaki lány vagy fiú-e. Ugyanakkor arról is, belülről mit éreznek, fiúnak vagy lánynak érzik-e magukat. Mit mond az agyuk? Összhangban van-e a szívük és a testük?” – mondja egy oktató az előadás felvételén.
Szerinte második osztályban már ideje van annak, hogy „genderideológiákról” tanuljanak a gyermekek, különösen arról, mi van akkor, ha valaki nem a biológiai nemével azonosítja magát. Az előadó egy ponton azzal viccelődik, hogy egyszer „véletlenül” óvodás gyermekeknek mesélt „a vulváról és a szeméremajkakról”.
(Emma-Jo Morris: Private Schools Nation-Wide Pushing ‘Queer Inclusive’ Curriculum, Trans Ideology Starting in Pre-K, breitbart.com, 2022. 02. 16.)

Fekete lövöldözhet

A 21 éves Quintez Brownt gyilkossági kísérlettel vádolják, miután lövöldözni kezdett Craig Greenberg demokrata párti polgármesterjelölt irodájában a Kentucky állambéli Louisville-ben. Az esetnek nem voltak sérültjei, azonban több golyó is átszakította Greenberg ruháját. A fekete bőrű bűnöző százezer dolláros (több mint 31 millió forint) óvadékát a Black Lives Matter helyi szervezete fizette ki, így rövid időn belül kisétálhatott a börtönből.
Brown saját bevallása szerint a faji igazságosság harcosa, aki azért tevékenykedik, hogy „a tudományos szocializmus” zászlaja alatt szabadítsák fel és egyesítsék Afrikát. Sajtóértesülések szerint Brown nem sokkal a lövöldözést megelőzően találkozott a Júda Oroszlánja elnevezésű, fekete-nacionalista milicista szervezet egyik tagjával, Instagram-oldalán pedig a csoporthoz való csatlakozásra buzdította követőit. A közösség tagjai úgy hiszik, a feketék – és nem a zsidók – Isten kiválasztott népe.
(Pilar Melendez, William Bredderman: How a Black Activist Went From Rising Star to Charged With Attempted Murder, The Daily Beast, 2022. 01. 15.)

A Facebooknak humorérzéke sincs

Ha különösen védett csoportokról van szó, a Facebook a kifejezetten szatirikus írások megjelentetésére szakosodott médiumokat sem kíméli. Így történhetett, hogy a The Babylon Bee című vicclap posztját a közösségi alapelvek megszegése és gyűlöletbeszéd miatt letiltották. A lap közölt ugyanis egy cikket arról a transznemű nőről (vagyis született férfiról, aki nőnek érzi magát), aki a Jeopardy! elnevezésű tévés játékban – amelyet leginkább a Legyen Ön is milliomos!-hoz tudnánk hasonlítani – megdöntötte a műsor történetének korábbi női rekordját, és mindezt a következő címmel:
„Egy transznő megdöntötte a Jeopardy!-rekordot, amellyel végleg bebizonyította, hogy a férfiak okosabbak a nőknél.” Mindezt a Facebook tényellenőrei és „érzelembábái” azonban nem tartották viccesnek és letiltással büntették. A The Babylon Bee felelős szerkesztője, Joel Berry ennek hallatán a Twitteren úgy reagált: „Erre pedig elég büszke vagyok. Ritka, hogy egyetlen címben sikerüljön transzfóbnak és nőgyülölőnek is lennünk.”
(Alex Nitzberg: Facebook slaps down The Babylon Bee, claims that a post from the satire site ‘goes against our Community Standards on hate speech’, The Blaze, 2022. 02. 21.)

A normalitás szikrája

A Heroes of Liberty (A szabadság bajnokai) nevű gyermekkönyvkiadó kampányt indított a legfiatalabbak ellen irányuló agymosás ellen. A kampány első videójában Bethany Mandel szerkesztő azt állítja, „gyermekeink lelke került veszélybe”, majd kifejti, hogy a szélsőbaloldali woke-ideológia nemcsak az iskolák falain belül, de a legnépszerűbb gyermekkönyveken keresztül is terjed. Felhívja rá a figyelmet, hogy a Scholastic nevű kiadó teljes egészében behálózta könyveivel az amerikai oktatási rendszert, kiadványaikat elolvasásra ajánlják a tanárok, iskolai könyvvásárokon árulják őket. A Heroes of Liberty a kampány mellett egy petíciót is elindított, amellyel az ilyen típusú – elsősorban a normálistól eltérő szexuális szokásokat népszerűsítő és normálisnak nyilvánító – gyermekkönyvek betiltását követelik.
(Amanda Prestigiacomo: How Public Schools Are Sneaking Woke Ideology To Your Kids Behind Your Back – And In Your Own Home, The Daily Wire, 2022. 02. 15.)