Hirdetés

„Való igaz, hogy az Északi Áramlat felrobbantása nem segíti Vlagyimir Putyint. Ő nem tenné ezt. Miért is tenné? De ez nem azt jelenti, hogy más országok nem gondolkodnának el rajta. Bizony megfontolnák, és ezt onnan tudhatjuk, hogy volt közülük legalább egy [vezető], aki ezt nyilvánosan el is mondta. Február elején, kevesebb mint három héttel az ukrajnai háború kitörése előtt Joe Biden a kamerák előtt felvetette, hogy adott esetben kiiktatná ezeket a vezetékeket” – emlékeztetett a szerda esti műsorban Tucker Carlson.

A február 7-ei sajtótájékoztatón rögzített videóban Biden azt mondja: „Ha Oroszország megszállja [Ukrajnát], akkor tankok vagy csapatok fogják ismét átlépni az ukrán határt. Akkor nem lesz… nem lesz többé Északi Áramlat-2. Megszüntetjük.”

Az őt kérdező újságíró hallható meglepetéssel a hangjában így reagált erre a bizzar megjegyzésre: „De hogyan… Pontosan hogyan fogják ezt megtenni, hiszen a projekt és a projekt ellenőrzése német fennhatóság alá tartozik?”

Joe Biden azt felelte: „Akkor is megtesszük. Higgye el, hogy képesek leszünk rá.”

Tucker Carlson mindezt a következőképpen kommentálta: „Figyeljenek arra, hogyan fogalmazott… és ő az elnök. Nem véletlenül mondja, amit mond, különösen mivel kártyákból olvas. Nem azt mondta, hogy «szüneteltetni fogjuk a gázszállítást Oroszország és Németország között». Azt mondta, «nem lesz többé Északi Áramlat-2». kiiktatjuk. Megszüntetjük. Felrobbantjuk. «Hogyan fogják ezt megtenni?» – kérdezték tőle. «Higgye el, hogy képesek leszünk rá.» Ezek jól átgondolt szavak, és mégis, akik hallgatták – minket is beleértve – nem vették komolyan Bident, amikor kimondta őket.”

Mint korábban arról beszámoltunk, Svédország és Dánia sürgős vizsgálatot kezdeményezett kedden az ismeretlen eredetű balti-tengeri gázszivárgásokkal kapcsolatban, amelyeket a két ország közelében húzódó két orosz gázvezetékben észleltek.

(forrás)

Korábban írtuk