A plüssmackókat a királynőt gyászoló tömegek virágok és üzenetek kíséretében hagyták ott a Buckingham-palota, a királynak és hitvesének otthont adó, londoni Clarence House és az uralkodó család egyéb rezidenciái előtt a II. Erzsébet szeptember 8-i halálát követő gyászidőszak alatt.

Hirdetés

Az úgynevezett Paddington projektről a Buckingham-palota korábban videót is megosztott, melyben bemutatták a mackók útját: először szétválogatták, majd alaposan kimosták őket, hogy aztán – a palotában eltöltött némi játékos szabadidő után – új otthonra lelhessenek.

Kamilla királyné 2016 óta a Barnardo’s mecénása. A szervezet által rendezett jótékonysági pikniken az átadót követően Paddington maci ízlésének hódolva lekváros szendvicset szolgáltak fel. Az eseményen részt vett a Paddington mesefigurát megalkotó szerző, Michael Bond lánya, de a Paddington-filmek több színésze is.

II. Erzsébet néhai királynő uralkodásának jubileumi, 70. évfordulóján a Buckingham-palota videót készített arról, ahogy az uralkodó délutáni teára vendégül látja Paddingtont. A videót a királynő tiszteletére szervezett, nagyszabású koncerten mutatták be, s nagy sikernek örvendett. A megható jelenetben a királynő bizalmasan elárulja a mackónak, hogy mindig tart magánál egy lekváros szendvicset, Paddington kedvenc finomságát. A szívmelengető teázás végén Paddington udvariasan megköszönte a vendéglátást a királynőnek, az uralkodó halálakor pedig a mackó ugyanezzel a mondattal – „Köszönök mindent, asszonyom” – rótta le tiszteletét a Twitteren.

Korábban írtuk