A jelentés szenzációt keltett Kanadában, miután egy kanadai akadémikus kitartó közérdekű információkérésének köszönhetően az RCMP közzétette a jelentést – bár annak csak egy erősen szerkesztett változatát, írja a Daily Mail brit lap.

Hirdetés

A szerzői által „átvilágításként” jellemzett, a teljes kormányzatot átfogó Ötéves kanadai trendek című jelentés arra figyelmeztet, hogy a kamionosok konvojos tüntetései, amelyek 2022-ben polarizálták az országot, csak előfutárai lehetnek egy olyan társadalomnak, amelyet egyre inkább „összeesküvés-elméletek és paranoia” osztanak meg.

Az elkövetkező recessziós időszak fel fogja gyorsítani az életszínvonal csökkenését, amelynek a fiatalabb generációk már tanúi voltak a korábbi generációkhoz képest

– áll a jelentésben. Példaként említik, hogy

sok 35 év alatti kanadai nem valószínű, hogy valaha is képes lesz lakást vásárolni.

Az elemzők szerint közel rekordszámú kanadainak vált lehetetlenné a lakástulajdonlás, a háztartásoknak már csak 26 százaléka engedheti meg magának az egylakásos házat. A helyzet különösen feszült Vancouverben, Victoriában és Torontóban, ahol a lakástulajdonlás költségei az egekbe szöktek.

Korábban írtuk

Mint írják, az életszínvonal csökkenésének következményeit súlyosbítja majd az a tény, hogy a vagyoni szélsőségek közötti különbség most nagyobb, mint bármikor máskor az elmúlt generációkban.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Magyar Nemzet honlapján olvashatnak.