Egy csoport kapucnis támadó egy karddal „szabdalt meg” egy 17 éves fiút, amikor az hazafelé tartott az iskolából London keleti részén.

Fotó: twitter.com/metpoliceuk


Fotó: twitter.com/metpoliceuk

A csapat a karddal hadonászva vette üldözőbe a fiút, majd amikor az elesett, megvágták. Az eset Newham kerület West Ham nevű részén történt. 

A fiút kórházba kellett vinni, sebét összevarrták.

Georgina Hebron nyomozó így kommentálta az eseményeket: „Ez egy borzalmas, indokolatlan támadás volt egy olyan tinédzser ellen, aki csak hazafelé igyekezett az iskolából. Kérjük, hogy bárki, aki látta a támadást, lépjen kapcsolatba velünk”.

A négy támadó közül ketten feketék voltak, egyikőjük dél-ázsiai, a negyedik fehér. Mindannyian kapucnit viseltek. A rendőrség nyilvánosságra hozta a térfigyelő kamerák által rögzített felvételeket a feltételezett elkövetőkről.

Az elmúlt hónapban kiderült, hogy a macsétével elkövetett támadások száma az Egyesült Királyságban közel ötszörösére nőtt három esztendő alatt, és ma már átlagosan minden másfél órában történik egy olyan, amelyet „kardszerű” fegyverrel hajtanak végre. Az ország egészét vizsgálva elmondható, hogy az erőszakos bűncselekmények száma 20 százalékkal, a rablásoké 29 százalékkal, a szexuális jellegű támadásoké pedig 23 százalékkal emelkedett, olvasható a Breitbart London cikkében.