A rendőrség elszigetelt esetként kezeli az esetet, kizárva a terrorcselekmény lehetőségét – közölték az ír hatóságok. A támadás Dublin sétálóutcája mellett, a Parnell térnél történt. A hatóságok jelenleg az elkövető indítékát vizsgálják.

Hirdetés

Leo Varadkar ír miniszerelnök bejelentette: a rendőrség őrizetbe vette a feltételezett elkövetőt. „Mindnyájunkat megdöbbentett a Parnell térnél történt eset” – írta közleményében a kormányfő. Egy, az RTE ír közmédiának nyilatkozó szemtanú elmondta, hogy az út túloldalán egy férfi kezét lendítve, „szúró mozdulatra” készült. Amikor közelebb ért, két leszúrt gyereket látott. Egy másik szemtanú egy kislányt látott a földön fekve, körülötte sikoltoztak és sírtak.

Az egyik megtámadott kislány súlyos sérüléseket szenvedett, két másik gyermeket pedig kisebb sebesülésekkel kezelnek – közölte a rendőrség, hozzátéve: egy felnőtt nő is súlyosan megsérült, illetve egy férfi is kisebb sérüléseket szenvedett.

Az Irish Times beszámolója szerint a közelben egy iskola is működik, a támadó indítéka egyelőre nem tisztázott. A gyanúsított saját magán is sebeket ejtett – írták.

Korábban írtuk