Fotó: MTI/EPA
Füst tör a magasba az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat, az FSZB helyi központjának épületéből Rosztov-na-Donuban 2023. március 16-án
Hirdetés

Tűz ütött ki az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) határvédelmi szolgálatának épületében csütörtökön Rosztov-na-Donuban. A tűz egy különálló földszintes épületben ütött ki, a Reuters hírügynökség úgy értesült, ketten megsérültek és egy halálos áldozat is van. A tűzesetről helyi idő szerint délután fél egy környékén érkezett az első bejelentés – írja a Magyar Nemzet.

Vaszilij Golubev, a Rosztovi terület kormányzója szerint elektromos rövidzárlat okozta a tüzet. A közösségi oldalakra több felvétel is felkerült az esetről, a környékbeliek arról számoltak be, a tűz előtt robbanásokat is hallottak.

Golubev közleménye szerint a robbanásokat a kigyulladt, üzemanyaggal teli tartályok okozták. Hozzátette: a tűz egy 800 négyzetméteres területet érint, és nem áll fenn annak a veszélye, hogy átterjed a lakóházakra. Biztonsági okokból azonban felszólították a hatóságok a környékbelieket, hagyják el otthonaikat. A rendőrség közleménye szerint a kigyulladt épület két fala leomlott.

Időközben a tűzoltóknak sikerült eloltaniuk a tüzet. Az esetre Mihajlo Podoljak ukrán elnöki tanácsadó is reagált Twitter-oldalán:

„Az FSZB bármelyik épülete, ha leég, vagy felrobban az Oroszország Föderációban, különösen a Rosztovi régióban, egyértelműen a pánik, a hatalom meggyengülésének és egy belső konfliktus kialakulásának a jele. Ukrajna nem avatkozik bele, de örömmel nézzük…”

Rosztov-na-Donu az Azovi-tenger partjától csupán néhány kilométerre fekszik, de szintén nagyon közel van Ukrajna keleti határaihoz is.

A Magyar Nemzet cikkét ITT olvashatják.

Korábban írtuk