A négy észak-afrikai migráns, akiket egy lengyel pár szexuális zaklatásával vádolnak, sajtóértesülések szerint egy perui transznemű személyt is megerőszakolt.

Fotó: MTI, archív, illusztráció


Fotó: MTI, archív, illusztráció

A Breitbart London a Gazeta Wyborcza cikkére hivatkozva arról számol be, hogy a lengyel pár Riminiben történt zaklatását közvetlen megelőzően vagy követően ugyanaz a négy migráns egy harmadik áldozatot is megtámadott. 
A lengyel lap azt írja, a négy férfi “valószínűleg négy, 30 évnél fiatalabb, észak-afrikai illegális migráns volt”. 
Az olasz hatóságok megszerezték az ujjlenyomataikat és rendelkezésükre áll a térfigyelő kamerák felvétele is.

A 26 éves lengyel áldozat is nyilakozott a lapnak: “Négy férfi jött oda hozzánk, rossz angolsággal beszéltek. Mire rájöttem, mi történik, már késő volt. Engem egy üveggel fejbevertek, aztán addig ütöttek, amíg el nem veszítettem az eszméletemet. Megpróbáltam valahogy segíteni [a barátnőmnek]. Magam mögött akarom hagyni ezt a rémálmot, de nehéz lesz elfelejteni, ami velünk történt”.
A fiatalembernek minden bizonnyal műtétre lesz majd szüksége, mivel komoly arcsérüléseket szenvedett a támadás során.

A lengyel igazságügyi minisztérium nyomozókat küldött Olaszországba.
A lengyel törvények értelmében amennyiben egy lengyel állampolgárt egy más állam polgára a lengyel határokon kívül megtámad, azt Lengyelországban is el lehet ítélni. A nemi erőszak minimális büntetési tétele öt év szabadságvesztés.

“Riminit megrázta ez a váratlan, elképesztő, állatias és kegyetlen erőszak” – nyilakozta a város polgármestere, Andrea Gnassi. Hozzátette, a város polgári pert indít a támadók ellen és a legsúlyosabb büntetést követelik. 

A Gazeta Wyborcza fotóriportere a helyszínről azonban arról számolt be, messze nem érzi magát biztonságban az olasz üdülővárosban: “Néhány nap után észrevettük, hogy nem látunk rendőrőrsöket, holott rengeteg a turista”. Hozzátette, a tengerparton éjjelente nincs világítás.

demokrata.hu (Forrás)