Leah Remini amerikai színésznő (Férjek gyöngye) azt állítja, Tom Cruise tisztában volt a szcientológia egyházon belül végbemenő abúzusokkal, sőt, részese is volt azoknak.

Képernyőfotó: The Daily Beast

Képernyőfotó: The Daily Beast

A 48 éves színésznő a The Daily Beastnek azt nyilatkozta, Cruise-t – aki az egyik legmagasabb rangú szcientológus – különleges bánásmódban részesítették. 

Remini 2013-ig volt a szcientológia egyház tagja, az azóta eltelt időben pedig egyre hangosabban száll szembe azzal. Az Emmy-díjas A szcientológia és következményei (Scientology and the Aftermath) című televíziós dokumentumsorozatában számos korábbi szcientológust szólaltat meg.

„A szcientológusoknak azt mondják, Tom Cruise egymagában menti meg a világot, úgyhogy a szcientológián belül egyfajta istenségnek tekintik. Ő David Miscavige [a szcientológia egyház vezetője, hivatalosan a Religious Technology Center Vezetőtestületének Elnöke] után a második számú [vezető], a világ megmentője” – állítja Remini az interjúban.

Azt mondja, sokan hitték, hogy Cruise „csak egy ártatlan áldozat”, azonban a színész pontosan tisztában van azzal, milyen abúzusok történnek az egyházon belül.

A szcientológia egyház a Fox News hírcsatornának küldött nyilatkozatában minden vádat elutasított, és az interjút Leah Remini dokumentumsorozatának népszerűsítésére használt PR-attrakciónak minősítették.

Tom Cruise-t számtalan kritika érte, amiért a szcientológia egyház tagja. A 2015-ben elkészült, Szcientológia, avagy a hit börtöne (Going Clear: Scientology and the Prison of Belief) című dokumentumfilben korábbi tagok azt állították, arra kérték fel őket, hogy „segítsék elő” a színész szakítását Nicole Kidmannel, aki nem szcientológus.