Fotó: MTI/AP/Panagiotisz Balaszkasz
A görög Országos Közegészségügyi Hatóság (EODY) munkatársai koronavírus-tesztre vesznek mintát egy illegális bevándorlótól a görögországi Leszbosz szigetén fekvő Moria migránstáborában 2020. szeptember 4-én
Hirdetés

A táborban a múlt héten jelentették az első koronavírus-fertőzéses esetet, mostanra már legalább ezer tesztet végeztek el – jelentette az ERT egészségügyi tisztségviselőkre hivatkozva.

A vírus a feltételezések szerint egy 40 éves szomáliai férfi által került be a táborba. A férfi júliusban menedékjogot kapott, ezután elhagyta a tábort, hogy munkát keressen Athénban, ám mivel nem talált, visszatért a táborba a belügyminisztérium szerint.

A legfeljebb 2800 fő befogadására alkalmas móriai táborban jelenleg mintegy 12 600 ember tartózkodik, így egyesek attól tartanak, hogy a vírus nagyon gyors mértékben elterjedhet a túlzsúfolt helyiségben.

A koronavírus a szomszédos Híosz szigetén található menekülttáborban is felütötte a fejét korábban, ahol öt ember tesztje mutatott pozitív eredményt. A vírus terjedésének a múlt hónapban sikerült útját állni, miután a fertőzötteket elkülönítették.

Korábban írtuk