Fotó: MTI/Mohai Balázs (archív)

Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont csoport vezetője szerint az európai parlamenti választási kampányhoz kapcsolódóan próbálják támadni, lejáratni a bevándorlásellenes oldalt – köztük a magyar kormányt – a bevándorláspárti erők.

Fotó: MTI (archív, illusztráció)

Az elemzőt az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában annak kapcsán kérdezték, hogy az Orgio cikke szerint hétfőn „teljes pályás támadást” indított a „magyar kormányzat és holdudvarának különböző szereplői ellen” az ellenzéki Átlátszó. 

Ehhez minden eszközt megengedettnek tartottak: drónokkal hosszú időn keresztül megfigyelték a célszemélyeket, hónapokon keresztül bokrokban bujkálva arra vártak, hogy lencsevégre kapják a szabadságukat töltő ellenséges célpontokat – írta a cikk.

Mráz Ágoston Sámuel szerint az Átlátszó Soros György támogatásával működő portál, amely valójában nem ügyek miatt ír cikkeket, hanem az EP-kampány részeként. 

Az elemző azt mondta: a jövő évi EP-választásnak nagy a tétje, akkor dől el, hogyan fog kinézni a 2019 és 2024 közötti uniós bevándorláspolitika. 

Úgy véli, többek között a Sargentini-jelentés szavazásakor is kiderült, sokan vannak az EP-ben a bevándorláspártiak, akik ellenfélnek tekintik Orbán Viktor magyar miniszterelnököt és a többi bevándorlásellenes politikust. 

Az elemző szerint a magyar kormányt célzó „botránykeltési kísérletek” a bevándorláspárti erők támadási, lejáratási kísérletei. 

Az EP-kampányban várhatóan nagy figyelem helyeződik majd Magyarországra – tette hozzá.

Emellett azzal is próbálkoznak, hogy eltereljék a figyelmet a bevándorlásról. Ilyen ügy az óraátállítás – mondta Mráz Ágoston Sámuel.

A közös európai hadsereg felállításának ügye pedig azt a célt szolgálja, hogy bevándorlásellenesnek tüntessék fel magukat a valójában bevándorláspárti erők – közölte.