Az a 13 éves fiú, aki még múlt szeptemberben szúrta le saját édesanyját a hollandiai Den Bosch városában, vallási alapokon nyugvó, úgynevezett “becsületgyilkosságot” akart elkövetni – tudjuk meg a holland NOS friss cikkéből.

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció


Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A 35 éves asszony súlyosan megsérült a támadásban.

A 13 éves fiú a támadás indoklásaként azt mondta a rendőrségnek, hogy az afgán szokások értelmében a feleség nem kezdeményezhet válást, a bíróság pedig azt állapította meg, hogy ezt a véleményt az apa erőltette rá a gyerekre.

Az apát múlt szerdán aztán egy év börtönre ítélték, amiért a 13 éves fiút és annak testvérét néhány héttel a késelés előtt külföldre vitte. Egy, a feleségének címzett levélben azt írta, az asszonynak Afganisztánba kell utaznia, ha látni akarja a gyermekeit. A férfi azt vallotta, az út csak egy “spontán vakáció” volt és az Afganisztánnal kapcsolatos megjegyzést “viccnek szánta”. A bíró szerint azonban ez a kifogás “elfogadhatatlan” volt, és mivel a férfi már korábban is magával vitte a gyermekeket az anya tudomása és beleegyezése nélkül, a bíró végül az elvártnál hosszabb büntetést szabott ki rá. 

A 13 éves fiú a késeléses támadás óta – gyilkossági kísérlet elkövetésének vádjával – rácsok mögött van.

(demokrata.hu)