Németh Zsolt, a strasbourgi székhelyű, 46 tagországot számláló Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése (PACE) őszi ülésszakának első munkanapján, telefonon nyilatkozva közölte: Izraelt az 1973-as jóm-kipúri háború óta nem érte ehhez hasonlítható agresszió. „Magyarország szolidáris Izraellel, és elismeri jogát az önvédelemhez” – szögezte le.

Hirdetés

„Az Ábrahám-egyezmények elősegítették a béke megteremtését a Közel-Keleten, ez volt egyetlen járható út. Tegyük fel a kérdést, kinek az érdeke volt ennek az ellehetetlenítése!” – mutatott rá nyilatkozatában.

A fideszes politikus közölte: hétfő este a magyar delegáció tagjaival együtt a franciaországi zsidó szervezetek által szervezett tüntetésen fog részt venni Strasbourgban, az Európa Tanács épületet előtt.

Arról is beszélt, hogy a PACE őszi ülésszakának napirendjén számos, Európában illetve Európa peremén a közelmúltban kialakult fegyveres katonai konfliktus szerepel. „Az erőszak spirálja egyre erősebben érzékelhető, ami azt jelzi, hogy a rend helyreállítása, a világrend megerősítése kiemelkedő fontos feladata a nemzetközi közösségnek” – hívta fel a figyelmet Németh Zsolt.

Korábban írtuk