Az elmúlt években Eva Kaili Görögországban három, Brüsszelben egy nagy értékű lakást vásárolt magánszemélyként. Azonban további százmilliók felett is rendelkezhetett, hiszen a letartóztatása előtt nem sokkal ingatlancéget alapított, valamint a turisták körében rendkívül népszerű Paros szigetén befektetett egy kilenchektáros, egyes hírek szerint 12 millió eurót – közel 5 milliárd forintot – érő földterületbe.

Hirdetés

Az összeg elképesztő nagyságrendje jelzi, hogy nem „csupán” néhány bőröndnyi készpénzzel vesztegették meg a brüsszeli baloldal egyik legfontosabb vezetőjét, az Európai Parlament Magyarországot módszeresen támadó vezetőjét.

A baloldali EP-képviselő sorra vette a luxusingatlanokat – először magánszemélyként – az elmúlt években. A saját nevén futó ingatlanbirodalmat azonban megpróbálta eltüntetni szem elől, ezért párjával, a szintén előzetes letartóztatásban lévő Francesco Giorgival ingatlanügynökséget alapított Athénban. A görög hatóságok biztosak benne, hogy ezt a céget azzal a céllal hozták létre, hogy a segítségével ingatlanokba fektessék és tisztára mossák a korrupcióval szerzett brüsszeli vagyont.

A Kaili és Giorgi nevén futó Estate Aria Properties-t néhány nappal a letartóztatásuk előtt, november végén jegyeztették be a görög bíróságon. Székhelye egy, a Kaili tulajdonában lévő athéni lakás egy luxusbérház ötödik emeletén. A görög ügyészség szerint a cég nyilvánvalóan pénzmosásra szolgált, Kaili ugyanis a szerződések szerint irreálisan alacsony áron vásárolt ingatlanokat, miközben a valódi vételár „zsebből zsebbe” vándorolt. Kaili élettársa már ezekben az ügyekben is tett részben beismerő vallomást.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Metropol honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk