Telegram-csatornáján közzétett bejegyzésében Medvegyev bírálta az új védelmi csomagokat.

Hirdetés

„A teljesen megőrült Nyugat nem tudott mást kitalálni” – írta Medvegyev, aki jelenleg az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese. „Valójában ez egy zsákutca. A harmadik világháború egyre közelebb kerül.”

„Mit jelent mindez számunkra? Minden nyilvánvaló. A különleges katonai művelet folytatódik, a célok ugyanazok maradnak” – írta Medvegyev.

Mint ismert, múlt héten Joe Biden amerikai elnök engedélyezte kazettás bombák szállítását Ukrajnának annak ellenére, hogy a Fehér Ház korábban háborús bűncselekményként ítélte el az ilyen fegyverek használatát. Franciaország azt tervezi, hogy SCALP nagy hatótávolságú cirkálórakétákkal látja el Kijevet, Németország pedig további 25 Leopard 1 A5 harckocsit és 40 Marder páncélozott járművet, valamint két amerikai gyártmányú Patriot légvédelmi üteget ígért.

Korábban írtuk

Orosz tisztviselők többször figyelmeztettek arra, hogy az Ukrajnának szánt nehézfegyver-szállítmányok és egyéb katonai segélyek a NATO-tagokat de facto közvetlen résztvevőivé teszik Moszkva és Kijev konfliktusának.