Fotó: MTI/EPA/Julien Warnand
Chris Hipkins új-zélandi miniszterelnök beszél az Európai Unió és Új-Zéland között létrejött szabadkereskedelmi megállapodás aláírási ünnepségén Brüsszelben 2023. július 9-én.
Hirdetés

Hipkinsnek náthás, influenzás tünetei vannak, amelyek szombaton kezdődtek, ezért legalább öt napig vagy a következő negatív teszteredményig karanténba vonul – fogalmazott a miniszterelnöki hivatal közleménye.

„Megbeszéléseit és találkozóit Zoomon keresztül online folytatja” – tették hozzá.

A fertőzés miatt Hipkins nem tud személyesen részt venni az október 14-én rendezendő parlamenti választások kampányában, miközben a felmérések szerint lemaradóban lévő kormányzó új-zélandi Munkáspárt igyekszik újabb mandátumot szerezni.

Hipkins vasárnap egy szamoai istentiszteleten vett volna részt Aucklandben, de a kormányszóvivő szerint jelen helyzetben Carmel Sepuloni miniszterelnök-helyettes képviseli a kormányt az eseményen.

Új-Zélandon augusztusban minden koronavírussal kapcsolatos korlátozást feloldottak, de az egészségügyi hatóságok továbbra is azt javasolják, hogy aki betegnek érzi magát vagy pozitív lett a koronavírus-tesztje, maradjon otthon öt napig karanténban.

Korábban írtuk