Az elmúlt hetekben nagy visszhangot váltott ki annak a szíria migránsnak a története, aki két feleségével és hat gyermekével él a németországi Schleswig-Holstein tartományban.
 

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció


Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A Spiegel TV egy kisfilmet is közölt a családról, amelyből az is kiderül: bár a többnejűséget tiltják a német törvények, a 32 éves Ahmad A.-nak megengedték, hogy kettes számú feleségét a családegyesítés zászlaja alatt hozza maga után Németországba. 
Ahmad A. és első számú felesége Aleppóból menekült el 2015-ben.

A családfő nem érti, történetük miért kavart ilyen nagy vihart, hiszen ő muszlim és a Saría törvényt követi, így ő maga semmi kivetnivalót nem talál életmódjukban.

Ahmadék egy, az egyház által biztosított házban laknak, amit a munkaügyi központ fizet. Mindig is Németországban akart élni, árulja el a Spiegel TV által készített interjúban, mert “Itt van támogatás. Adnak szociális segélyt, megkaptuk ezt a házat is”. Amikor a riporter afelől érdeklődik, mennyi segélyt kapnak egy hónapban, a családfő azt feleli: “Nem tudom. Átutalják a pénzt, én meg elmegyek a bankba és felveszem”.

Lina, Ahmad A. kettes számú felesége mindössze 13 esztendős volt, amikor összeházasodtak. Mindez hat évvel azután történt, hogy a férfi feleségül vette egyes számú nejét, Betoolt. 

Elmondása szerint Ahmad A. remekül érzi magát Németországban: “Nagyon, nagyon, nagyon köszönöm, Merkel Mama! Ő volt az egyetlen, aki átérezte a szíriaik szenvedését. Köszönöm a németeknek is. Akkor is, ha vannak köztük rasszisták. De a németek megtapasztalták a háborút és együttéreznek a szíriaiakkal”.

A család menekültkérelmét jóváhagyták, így három éven át maradhatnak Németországban. Ezalatt Ahmad A. járhatna német nyelvórákra vagy dolgozhatna, ám ő szívesebben van otthon a gyerekekkel.

(demokrata.hu)