Fotó: shutterstock, illusztráció. Készítette: Vic Hinterlang
Hirdetés

Az eset a legutóbbi jele annak, hogy sok leendő migráns figyelmen kívül hagyja a hatósági felhívásokat, így az amerikai kormány felszólítását is, hogy maradjanak otthon.

A mexikói bevándorlási hivatal emberei a nemzeti gárda rendőreivel együtt arról számoltak be, hogy csütörtökön kora reggel teherautókat állítottak meg, fedélzetükön 329 guatemalai és hondurasi állampolgárral, köztük 114 kísérő nélküli kiskorúval.

A belügyminisztérium közleménye szerint a járműveket Tuxtla Gutiérreztől, Chiapas állam fővárosától délre, egy autópályán állították meg.

A hatóságok a migránsokat ellátták élelemmel és vízzel. A kísérő nélküli kiskorúakat a migrációs hivatal által működtetett menedékhelyekre küldték, míg a felnőtteket a közeli irodákba vitték, hogy ügyükben eljárjanak.

Korábban írtuk

Az eset egy olyan időszakban történt, amikor az Egyesült Államok szigorítást vezetett be az amerikai-mexikói határon, hogy megoldást találjon az egyre súlyosbodó humanitárius válságra. Washington korábban felszólította a közép-amerikai migránsokat, hogy ne kockáztassák életüket illegális utakkal. Ennek ellenére emberek ezrei igyekeznek eljutni az Egyesült Államokba.