A strasbourgi rendőrség letartóztatott egy 33 éves migránst, miután az állítólag megtámadott egy hazafelé tartó nőt, majd megpróbálta belefojtani az Ill folyóba – írja a Breitbart London.
 


Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A 35 éves áldozat hazafelé sétált pénteken a franciaországi város egyik kerékpárútján, amikor egy késsel hadonászó férfi kiugrott a bokrok közül nem messze a Modern Művészetek Múzeumától.

A regionális DNA című lap szerint az ijedt nőt azonnal késsel fenyegette meg, mit sem törődve annak kétségbeesett könyörgésével. Az ezt követő dulakodás közben a nőt az Ill folyóba lökte, és fejét a víz alá szorította.

Az elkövetőt a támadás után nem sokkal elfogták és letartóztatták, személyazonosságát azonban nem voltak képesek pontosan meghatározni: a férfi azt állította magáról, 33 éves és Szíriából származik.

A Breitbart London írása szerint nem ez volt az utóbbi hetekben az első hasonló támadás Strasbourgban. Közülük a legnagyobb visszhangot egy áprilisi nemi erőszak váltotta ki.

Egy húszéves albániai migráns nem kapott börtönbüntetést azután, hogy egy, a vasútállomáson várakozó nőt fogdosott meg. Tettét azzal indokolta, hogy „Láttam a különleges tetoválásait és tetszettek”, majd megígérte, a jövőben „soha nem viselkedik így”.

Egy másik, április közepén történt támadásban egy fiatal nőt az elkövető a földre teperte, megerőszakolta, majd addig fojtogatta, amíg az áldozat elveszítette eszméletét. Az elkövető egy 25 éves szudáni menedékkérő volt, olvasható a cikkben.

demokrata.hu