Fotó: MTI/AP/Jevhen Honcsarenko
Orosz rakétatámadás érte lakóházak a kelet-ukrajnai Kramatorszkban 2023. február 2-án.
Hirdetés

A tárgyalásoknak lendületet ad, hogy éppen csütörtökön szavazta meg az Európai Parlament az állásfoglalását a Moszkva elleni tizedik szankciós csomag elfogadásáról.

Az újabb büntetőintézkedésekkel teljes embargót vezetnének be az Oroszországból származó fosszilis tüzelőanyagokra, az urán uniós importjára, valamint teljesen felfüggesztenék az Északi Áramlat 1-es és 2-es gázvezetékeinek használatát a Balti-tengeren. Az EP-képviselők továbbá a Lukoil orosz olajvállalathoz és a Roszatom orosz állami atomenergetikai konszernhez hasonló vállalatok szankcionálását kérték. 

Az állásfoglalásban továbbá arra szólították fel az uniós tagállamokat, hogy növeljék és gyorsítsák fel a Kijevnek nyújtott katonai támogatásukat, különösen a fegyverek biztosítását.

Ki kell állni a megtámadott mellett, segíteni kell, hogy megvédjék magukat – fogalmazott csütörtökön Tordai Bence, a Párbeszéd társelnöke, aki a Scrutonban vitázott Dömötör Csabával, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkárával. A baloldali politikus megerősítette korábban már hangoztatott véleményét, miszerint itt az ideje, hogy Magyarország megkezdje a fegyverszállításokat. Hozzátette: mindezt azért szorgalmazza, hogy ne kelljen szégyenkeznünk.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Magyar Nemzet honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk