A félórás dokumentumfilm a kórház aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályán dolgozó Laczkó Balázs orvost követi végig az intézmény különböző állapotú betegeket kezelő Covid-osztályain.

A filmben megszólalók közül több orvos és ápoló is kiemeli: még mindig sok szkeptikus emberrel találkoznak a vírus kapcsán a magánéletükben. Czajlik Kinga sebész elmondta azt is, hogy ő a saját családjában is konfrontálódott már a vírustagadás miatt.

Hirdetés

Vaszily Kornélia nővér szerint fizikailag és mentálisan is nagyon megterhelő nap mint nap látni a lélegeztetőgépen kezelt betegeket. Elmondta: pontosan emlékszik arra a napra, amikor az első koronavírusos beteg bekerült a kórházba, még azt is fel tudja idézni, hogy melyik ágyon feküdt a beteg, aki sajnos nem élte túl a betegséget.

A film kitér arra is, hogy amikor megkérdezik a pácienseket, hogy tudják-e, hol kapták el a vírust, Laczkó Balázs elmondása szerint sokszor hallják, hogy családi születésnapokon, összejöveteleken, babazsúron fertőződtek meg.

A Paraméter 2020 októberétől 2021 február közepéig forgatott a kórházban – ez idő alatt 757 koronavírusos beteget ápoltak az intézményben. Közülük minden harmadik beteg életét vesztette.

Korábban írtuk