Fotó: MTI/EPA/Jersey kormányzata
Jersey kormányzata által közreadott kép, amelyen mentők a helyszínen, a Csatorna-szigetekhez tartozó Jersey szigetén fekvő St. Helierben 2022. december 11-én, miután az előző nap robbanás történt egy lakóházban.
Hirdetés

A túlélők keresésére indított művelet vasárnapra a holttestek kiemelését szolgáló műveletté változott át, mert nem számítanak több túlélőre a törmelék között. Eddig három ember haláláról tudni biztosan, illetve közel egy tucatnyi embert eltűntként tartanak nyilván.

A mentők Robin Smith jerseyi rendőrfőnök vezetésével kutatnak a helyszínen és környékén, Saint Helier-ben, a Csatorna-szigetek legnépesebb és legnagyobb szigetének fővárosában. Hozzátette, hogy a vizsgálatok még hetekig is eltarthatnak.

A szombat hajnali robbanásban, amelyet feltehetően gázszivárgás okozott, a kikötő közelében található háromemeletes épület teljesen összeomlott. Nagyjából 20-30 embert menekítettek ki élve.

Smith elmondta, hogy a balesetet megelőző éjszaka a helyi lakosok gázszag miatt riasztották a tűzoltóságot, de a tudósításokból nem derül ki, hogy a tűzoltók hogyan reagáltak erre. A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben.

Az Island Energy gázszolgáltató vállalat közölte, hogy együttműködik a tűzoltósággal a vizsgálatban.

Korábban írtuk