A baloldali ideológia teljes mértékben átgázol a németek életén, ők pedig egyre inkább elfordulnak a kormány és az azt alkotó pártok radikális ötleteitől és politikai megvalósításuktól – jegyzi meg a válság hátteréről a Magyar Nemzet.

Hirdetés

A 2021 őszén hatalomra kerülő jelzőlámpakormány egy az előző, Angela Merkel 16 évnyi kancellárságánál sokkal radikálisabb, dogmatikus baloldali identitáspolitikát igyekszik megvalósítani, ám ezt láthatóan nem kedvelik az németek, így érkeztünk el ahhoz, hogy a teljes országot lezáró tüntetés kezdődött hétfőn.

Az agrártámogatások tervezett megvonása miatt dühös gazdák tömegei kezdtek többnapos demonstrációba Németország-szerte. Traktorokkal és mezőgazdasági gépekkel bénították meg az ország számos bekötőútját, főútját és autópályáját − írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A megszorításokat első körben az agrárszektorból élők érzik a bőrükön, azonban hamar lecsapódik a fogyasztókra is, emlékeztet az Alternatíva Németországért (AfD) A német kormány elfeledkezik arról a sok nehéz sorsról, amelyet a deindusztrializációs politikája okozott. A magas energiaárak magasabb termelői árakhoz vezetnek. A drága energia és üzemanyag, az infláció, a magas útdíj- és egészségbiztosítási költségek miatt a lakosság nagy részének aligha megfizethető az élet – írja a párt közleménye.

Korábban írtuk

Eközben a személyszállító vonatok leálltak, a távolsági járatok közül csak minden ötödik közlekedik. A vonatvezetők sztrájkja egybeesik a gazdák országos akciójával.

A vasúti alkalmazottak azt szeretnék elérni, hogy az inflációt kompenzáló béremelést kapjanak, és 35 órás, négynapos munkahetük legyen.

Olaf Scholz kancellár és kabinetje súlyos megszorításokkal próbálja kihúzni Németországot a gazdasági kátyúból, amibe pont ő kormányozta az országot. Ám szakértők szerint a német kormány nem lazíthat a megszorításokon, miután a kancellár bejelentette, hogy folytatja Ukrajna pénzügyi és katonai támogatását.

Ez pedig odáig vezethet, hogy a hárompárti baloldali koalíció nem fogja kitölteni a hivatali idejét, mert látványosan nem tudnak mit kezdeni a válságokkal, amiknek egy részét épp ők maguk okozzák.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható a Magyar Nemzet oldalán.