– Ma egy vegyi fegyver a világon szinte bárki számára elérhető, ráadásul az atomfegyverek töredékébe kerül

Hirdetés

– hívta fel a figyelmet a szudáni fegyveres konfliktussal kapcsolatban Nógrádi György.

A szakértő hangsúlyozta, amíg az érintett államok többsége nem ismeri el, hogy területén vegyi fegyverek kialakítására alkalmas laboratóriumok működnek, addig lehetetlen a kérdés megnyugtató nemzetközi jogi szabályozása. – A Wagner-csoport egyébként Szudánban is jelen van – mutatott rá Nógrádi György.

A biztonságpolitikai szakértő szerint Ukrajna eközben továbbra is készül a tavaszi ellentámadásra, mert különben nem számíthatnak Nyugattal szembeni követeléseik teljesítésére.

Dúró Dóra közelmúltban tett nyilatkozatával és az arra adott kijevi reakciókkal kapcsolatban úgy fogalmazott, „amíg Mihajlo Podoljaknak ilyen sok dolga van, jó lenne, ha nem Magyarországgal foglalkozna.”

Nógrádi György szerint nem Magyarország keresi majd Kijev kegyeit, sokkal inkább Kijev fogja keresni a világ kegyeit, mivel 24 óráig sem tudna életben maradni a nyugati fegyverek és támogatások nélkül – olvasható a Mandiner cikkében.

– Persze a másik oldalon is vannak okos emberek – utalt cinikusan Dimitrij Medvegyevre, akinek megszólalásait, mint mondta, nem szabad komolyan venni, elemezni viszont érdemes.  

A szakértő emlékeztetett: Kárpátalját azért nem érte érdemi támadás, mert Magyarország bölcs politikát folytatott az elmúlt tizennégy hónapban, és Kárpátalja felől nem érkeztek fegyverek Ukrajnába.

Korábban írtuk