A biztonságpolitikai szakértő szerint a több mint egy eltelt év után sem mertek se a dánok, sem pedig a svédek nyilvánosságra hozni semmilyen információt a robbantással kapcsolatban.

Hirdetés

„Két jelentés jelent meg, az egyik a New York Times cikkében, a másik pedig a német televízió által végzett kutatásban. Mind a kettő azt mutatta ki, hogy a tettesek az ukránok voltak. Ugyanakkor ezek a jelentések azt is elmondták, hogy erről Zelenszkij nem tudott és amerikaiak nem is hallottak róla. Ez így nyilvánvalóan lehetetlen, hogy egy ukrán ezredes, vagy bárki más fogja magát, és fölrobbantja Európa legfontosabb vezetékeit”

– jelentette ki Nógrádi György, majd hozzátette, nyilvánvaló, hogy hatalmas nyomás helyeződött a vizsgálódó felekre, hogy valamit nyilvánosságra kell hozni, azonban senki a világon nem fogja kimondani az igazat.

A Magyar Nemzet kérdésére Nógrádi György elmondta, lehetetlen, hogy az ukránok úgy hajtották végre ezt a műveletet, hogy az államfő nem tud erről.

„Az ukrán vezetés a halálos ágyán sem fogja elismerni, hogy bármi köze volt az egészhez. Tehát ez nem fog működni. Ha ők ezt nyilvánosan elismernék, azzal azt bizonyítanák be, hogy ők egy terrorcselekményt hajtottak végre. Soha senki nem fogja elismerni, aki elismeri, azt két perc alatt ki fogják rúgni és közlik, hogy hazudott. Tehát ez soha nem kerül nyilvánosságra. Mindig azt mondják, hogy a világon mindig minden kiderül. A világon az esetek 95 százalékában soha semmi nem derül ki, ez se fog”

– tette hozzá Nógrádi György, aki szerint egyetlen ország, egyetlen szervezet sem mer valós kutatást folytatni a témában.

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják.

Korábban írtuk