Az észak-amerikai Nxivm szekta egyik letartóztatás alatt álló tagja bevallotta, hogy két éven át tartott egy nőt rabszolgaként egy szobába zárva – derül ki a már a nyilvánosság számára is elérhető bírósági iratokból.

Hirdetés

Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

Lauren Salzman a bíróságon beismerte, hogy a nyilvánosság előtt meg nem nevezett nőt 2010 márciusa és 2012 áprilisa között tartotta fogva, és azzal fenyegette meg, hogy visszatoloncoltatja Mexikóba, ha nem hajlandó az ő és mások parancsait teljesíteni. 

A 42 éves vádlott azt is beismerte, hogy tagja volt a Nxivm (ejtsd: „Nexium”) titkos belső csoportjának, a DOS-nak, amelynek tagjait nők éheztetésével és égetővassal történő megjelölésével vádolnak. Legalább egy DOS-tagot kényszerítettek arra is, hogy szexuális kapcsolatot létesítsen Keith Raniere szektavezérrel.

A Salzman vallomását tartalmazó, nyilvánosságra hozott leirat egyes részeit titkosították, amelyből arra lehet következtetni, hogy a nő vallott szektatársai ellen, ennek következményeként pedig az ügyész a kiszabható 20 évnyi börtönbüntetés enyhítését kérheti.

Lauren Salzman édesanyja, Nancy, szintén bűnösnek vallotta magát az ügyben. A vallomások hulláma azután indult meg, hogy az ügyészek benyújtottak egy új vádiratot, amelyben azt állítják, Keith Raniere szektavezér fiatalkorú lányokat rontott meg és gyermekpornó-filmeket gyártott. 

A DOS-t női egyenlőségjogi szervezetként tálalták, ám a nyomozók szerint valójában csak arra ment ki a játék, hogy a tagok végül szexuális kapcsolatot létesítsenek a szektavezérrel.

A Smallville című tévésorozat sztárja, Allison Mack ellen is vádat emeltek a Nxivm-üggyel kapcsolatban.