Hirdetés

A 45 éves tunéziai férfi szándékosan svédeket vett célba, vélhetően azért, mert Svédországban hónapok óta valóságos vallási háború dúl, a Korán-égetések nagy port kavarnak a Közel-Keleten is, már többször megfenyegették Svédországot a Korán meggyalázása miatt.

A hvg.hu a svéd miniszterelnököt, Ulf Kristerssont és Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét is idézte, akik megdöbbenésüknek adtak hangot, és elítélték a terrortámadást, valamint a terrorizmus minden formáját.

Az új migrációs csomag azonban bizonyosan nem jelenthet megoldást, hiszen lényegében arról van szó, hogy meghatározott kvóták alapján minden tagállamnak kötelessége befogadni meghatározott számú bevándorlót, és aki erre nem hajlandó, az komoly fejpénzt kénytelen fizetni a közös uniós költségvetésbe.

Magyarország és több közép-európai ország egyértelműen ki meri azt mondani, amit egyes nyugat-európai országok még nem: a nagyobb illegális migráció nagyobb terrorfenyegetettséget jelent Európának – jelentette ki Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára Luxembourgban magyar újságíróknak nyilatkozva csütörtökön. Úgy vélte, érdemi lépés továbbra sem történt a külső határok védelme érdekében. Az embercsempészek dolgát pedig csak egyszerűsíti az Európai Unió azzal, hogy kvótákkal, migrációs paktummal automatizálja a migránsok befogadását, ami ráadásul növelheti a terrorveszélyt Európában.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Magyar Nemzet honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk