Annak ellenére, hogy Németországnak az inflációtól az energiaellátási válságig számtalan komoly problémával kell szembenéznie, Olaf Scholz ragaszkodik ahhoz, hogy az ország „határai és szívei” „nyitva maradjanak”.

Hirdetés

Németország mindeközben olyan tél elé nééz, amikor a lakosság nagy része fogja tudni felfűteni az otthonát, és több vezető is hangot adott már abbéli aggodalmának, hogy emiatt lázadásokkal kell majd szembenézniük.

Annak ellenére, hogy a következetesen rossz politikai irányítás eredményeként a jövőkép jelenleg ennyire borús, Olaf Scholz megingathatatlan abbéli elhatározásában, hogy Németország továbbra is támogassa – akár korlátlan ideig – az ukrán háborús erőfeszítéseket.

A Die Welt beszámolója szerint Scholz azt is megígérte, hogy Németország ezentúl is hajlandó lesz korlátlan számú menekültet befogadni.

Korábban írtuk

„Határaink és szívünk továbbra is nyitva áll mindenki előtt, akinek menekülnie kell az orosz terror elől” – jelentette ki Scholz. – „Nagyon szívesen látjuk önöket”.

Az állami kézben lévő Deutsche Welle szerint augusztus elején alig kevesebb mint egymillió, Ukrajnából érkező menekültet regisztráltak Németországban.

Olaf Scholz azt is kijelentette, hogy Németország további fegyverszállítmányokat készül küldeni Ukrajnának.

(forrás)