Amit a német kancellár Hersh kutatásai szerint nem tudott, az az , hogy az akció nem Moszkvának szóló figyelmeztetés volt, mint eredetileg tervezték, hanem

Hirdetés

Németországot akarták megregulázni.

A szándék az volt, hogy megakadályozzák Berlint abban, hogy a közelgő télre való tekintettel újra megnyissa a lezárt vezetéket. A Die Weltwoche cikke szerint a híres amerikai oknyomozó újságíró Joe Biden elnök kormányának egy meg nem nevezett tagjával folytatott beszélgetésekre hivatkozik. Egyértelműen visszautasítja azokat a találgatásokat, hogy a támadást egy bérelt vitorlás jachton egy ukrán csapat hajtotta volna végre, ahogy arról több nyugati médium is beszámolt.

Azt állítja:

a terrorcselekményt egyértelműen a Biden-kormányzat készítette elő hónapokon keresztül, majd hajtotta végre.

E szerint Jake Sullivan amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó már 2021 végén felkérte a hírszerző ügynökségeket, hogy készítsenek terveket az ukrán határon csapatokat tömörítő Vlagyimir Putyin orosz elnök elrettentésére. 

Az ok, amiért az Északi Áramlat vezetékeket választották, nyilvánvaló volt – mondta. A több mint egy tucat földgáz- és olajvezeték közül, amelyeken keresztül Oroszország energiát exportál, az Északi Áramlat volt az egyetlen, amely nem harmadik országokon keresztül vezetett.

A Fehér Ház azért javasolta az Északi Áramlatot, „mert ez volt az egyetlen [vezeték], amelyhez hozzáférhettünk, és amely hitelesen tagadható volt. Feltételezésünk az volt, hogy az elnök az Északi Áramlat elleni fenyegetést elrettentő példaként fogja használni a háború elkerülésére” – idézi forrását Hersh.

Victoria Nuland, az amerikai külügyminisztérium akkori államtitkárának 2022. január 27-én tett nyilatkozata szerint, ha Vlagyimir Putyin betörne Ukrajnába, „az Északi Áramlat 2 így vagy úgy, de nem készülne el”.

Két héttel később az amerikai elnök úgy fogalmazott: „Ha Oroszország megszállja Ukrajnát, akkor nem lesz többé Északi Áramlat 2. Véget vetünk neki”. És amikor egy amerikai médium döbbenten megkérdezte, ez hogyan működne, Biden csak annyit felelt: „Meg fogjuk csinálni, ígérem. Meg tudjuk csinálni.”

Scholz válasza ugyanerre a kérdésre már homályosabb volt: „Együtt cselekszünk. Teljesen egységesek vagyunk, és nem fogunk különböző lépéseket tenni. Ugyanazokat a lépéseket fogjuk megtenni, és ezek nagyon-nagyon súlyosan fognak hatni Oroszországra”.

A jelentésnek ezen a pontján a kormányzati forrás azt mondta Hershnek, hogy a CIA meg volt győződve arról, hogy a kancellár beavatott a tervekbe.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Mandiner honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk