SPUTNIK NEWS

A fenti címmel jelentett meg tudósítást az orosz hírügynökség angol nyelvű portálja, amely azt így összegzi:
Magyarország be akarja zárni a George Soros által alapított egyetemet. Az ország kormányának képviselői úgy hiszik, hogy a pénzt a „globális kapitalizmus érdekeire” fordítják, ami a kormány szerint ellentétes a magyar nemzeti érdekkel.

A Sputnik rádiónak adott interjújában Vlagyimír Kirijev orosz politológus ezzel kapcsolatban kifejtette véleményét, amely szerint az ilyen pénzek valóban gyakran manipulálnak kormányokat és több országban akarják befolyásolni a politikát.

Az ultraliberálisok, az oligarchák átalakították a világpolitikát úgy, hogy manipulálják és zsarolják a nemzeteket. Ebben az esetben Orbán azok egyike, akik a világ elitjeivel konfrontálódnak. Van egy globalista nemzetközi rend, amely sajnos negatív, mert olyan oligarchikus globalizációról van szó, amely manipulálja a kormányokat és az információt.

A szakértő nem zárja ki annak eshetőségét, hogy a magyar miniszterelnök fellépése George Soros ellen negatív reagálást válthat ki az Egyesült Államokban.

Ezt mondta:

Látjuk, hogy az amerikaiak mit csinálnak Szíriában. A vegyi fegyverekkel kapcsolatos valamennyi információ igen vitatott adatokon alapul, de mégis ürügy lett szigorúbb amerikai politikára. Nem lennék meglepődve, ha Orbánt azon nemzeti diktátorok listáján látnánk, akiknél megdöntésük kockázata fennáll.

A cikk ezután rátér a magyar felsőoktatási törvényjavaslat ismertetésére, majd pedig azzal zárul, hogy Sorost gyakran vádolták azzal, hogy számos országban erőszakos kormányváltás megszervezésében vett részt.

„Soros maga nem tagadja azt a tényt, hogy pénzével Ukrajnában 2004-ben és az Euromajdanon segítette a »narancsos forradalom« megszervezését”, zárul a jelentés.

Lovas István