Az eseményt belpolitikai hírverés és hangulatkeltés kísérte. A rendezvényen felszólaló jobboldali politikusok és szereplők kemény hangú, belpolitikai vonatkozású, a kultúrharc minden elemét felvállaló beszédeket tartottak. A magyar nagykövet Orbán Viktor miniszterelnök nevében köszöntet mondott a neki adományozott díjért, majd a résztvevők tetszésére felvázolta a magyar konzervatív kormánypolitika elmúlt évtizedes sikereit és alappilléreit.

Hirdetés

Hangsúlyozta, hogy amit „Magyarország Európa utolsó mohikánjaként” megtanulta, hogy harcolni kell a liberalizmus diktatúrája ellen. Kifejtette: a kormány hisz a családban és abban, hogy az apa férfi, az anya pedig nő. Elmondta, hogy rengeteg szocialista egyetem van a világban, a liberálisok mindenhol ott vannak, de a konzervatívoknak vissza kell venni a médiát, az egyetemeket, globális harcot kell folytatni a liberalizmus ellen.

A további részletekről IDE KATTINTVA az Origón olvashatnak.

Az 1911-ben alakult New York Young Republican Club az USA legnagyobb és legrégebbi, 18-40 év közöttieket tömörítő jobboldali politikai szervezete. A szervezet 2022. január 24-én támogatását fejezte ki Orbán Viktor miniszterelnök újraválasztásához, míg Gavin Wax elnök a magyarországi CPAC egyik előadója volt.

Korábban írtuk