Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Orbán Viktor miniszterelnök (b2) Kiriákosz Micotákisz görög, Andrej Plenkovic horvát (b), Robert Golob szlovén miniszterelnök (b4), Karl Nehammer osztrák kancellár (b3), valamint Rumen Radev bolgár és Nikosz Anasztasziadisz ciprusi államfő társaságában külön találkozón tárgyal Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel (j2) Brüsszelben, a kétnapos EU-csúcs helyszínén 2023. február 9-én
Hirdetés

Orbán Viktor azt mondta: a brüsszeli rendkívüli európai uniós csúcson meghallgatták Ukrajna elnökét. Mint felidézte, Magyarország történetének legnagyobb humanitárius segítségét nyújtották az elmúlt évben Ukrajnának.

„Több mint egymillió menekültet engedtünk át a határainkon, akik Ukrajnából érkeztek”

– tette hozzá.

„Meghallgatva az ukrán elnököt, nyilvánvaló, hogy ez a háború elhúzódik. Nem számolhatunk azzal, hogy hamarosan véget ér”

– jelentette ki a kormányfő.

A miniszterelnök hangsúlyozta: mi, magyarok továbbra is segíteni fogjuk humanitárius eszközökkel az ukránokat, de fegyvereket továbbra sem szállítunk.

Orbán Viktor továbbra is a béketárgyalásokat, a minél gyorsabb tűzszünetet és a tartós békét eredményező rendezést nevezte a magyar érdeknek.

Korábban írtuk