Fotó: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko
Orosz rakétatámadásban megsérült lakásában egy nõ Kijevben 2024. március 21-én.
Hirdetés

Az ukrán légierő szerint Oroszország 57 drónt és rakétát lőtt ki Kijevre és Lviv környékére vasárnap, nagy részüket sikerült semlegesíteni.

Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere arról számolt be a Telegram üzenetküldő alkalmazásban, hogy több robbanás is történt az ukrán fővárosban, miközben a légvédelmi rendszerek a támadás elhárításán dolgoztak.

Az ukrán légvédelmi erők körülbelül egy tucat Oroszországból indított rakétát lőttek le Kijev fölött és a főváros közelében, áldozatokról és nagyobb károkról egyelőre nincs információ – számolt be Szerhij Popko, a kijevi katonai közigazgatás vezetője.

Az orosz erők rakétatámadást indítottak a nyugat-ukrajnai Lviv környéke ellen is. Andrij Szadovij, a város polgármestere azt közölte, hogy 20 rakéta és 7 drón támadta a kritikus infrastruktúrát.

Korábban írtuk

A Lviv környékére kilőtt egyik orosz rakéta megsértette Lengyelország légterét, ezért készültségbe helyezték az ügyeletes erőket és felszálltak a lengyel és szövetséges repülőgépek, hogy biztosítsák az ország légterét.