Zelenszkij ukrán elnök korábban azt nyilatkozta, hogy a béke a felek ésszerű kompromisszumra épülő kölcsönös akaratával, vagy pedig azzal érhető csak el, ha az egyik fél megadja magát. Medvegyevben Zelenszkij „békeképletével” kapcsolatban „undor támadt, ami gyorsan szégyenérzetbe ment át.” A politikus kihangsúlyozta, hogy Ukrajna még csak részrehajlást sem tanúsít a konfliktus megoldására.

Hirdetés

Az egyetlen kiút az, ha nyugodtan és reálisan megalkotod a saját orosz képletedet, ami emberséges lesz mindenki számára

 – címezte gondolatát az ukrán elnöknek a politikus.

Medvegyev képlete hét pontot tartalmaz. A képlet első pontja meghatározza a kapitulációt, Ukrajna demilitarizálását és a félkatonai erők létrehozásának tilalmát – írja a Lenta nyomán az Origo.

A politikus meg van győződve arról, hogy a világközösségnek el kell ismernie az ukrán politikai rezsim náci jellegét, az ENSZ ellenőrzése alatt fel kell fedni ezeknek a csoportoknak a kilétét és felelősségre kell vonni őket. Továbbá előrevetíti, hogy Ukrajna Moszkva beleegyezése nélkül nem csatlakozhat semmilyen katonai szövetséghez.

Korábban írtuk

A terv negyedik pontja Ukrajna ideiglenes parlamentjének megválasztását jelentené az ENSZ égisze alatt. Ezt követően az ideiglenes parlament köteles lenne törvényeket hozni az Oroszországnak nyújtott kártérítés fizetéséről , és elismerni, hogy a „volt Ukrajna” területe Oroszország területe. Végül Medvegyev „békeképletének” utolsó pontja magában foglalja Oroszország és Ukrajna újraegyesítésének az ENSZ általi elismerését .

Az eredeti cikk az Origo oldalán olvasható IDE kattintva.