Amiee Challenor, a brit Zöldpárt feltörekvő politikusa vasárnap visszalépett a párt elnökhelyettesi székéért folyó versenyből, miután apját huszonkét évre börtönbe zárták, amiért megerőszakolt egy gyermeket – írja a Breitbart brit kiadása.

Fotó: twitter.com/GreenPartyAimee

Fotó: twitter.com/GreenPartyAimee

A tízéves lányt a család házának tetőterében rontotta meg, ahol meg is korbácsolta és elektromos sokkolóval kínozta őt. David Challenor felnőtt méretű babaruhákba öltözve és pelenkát húzva, magát Lucy-nak nevezve élte ki szado-mazo hajlamait. Az áldozat sokáig nem mert beszélni az esetről, mígnem 2015 végén mindent elmondott a rendőrségnek. David Challenort később letartóztatták és eljárást indítottak ellene.

Erről az erőszaktevő lánya, Aimee is tudott, azonban még 2017-ben és idén tavasszal is apja támogatásával indult különböző választásokon. Visszalépése után a honlapján azt írta, nem szeretné, ha a választási kampányban túl nagy hangsúlyt kapna az, amit az apja művelt.

A politikus azt állítja, egészen mostanáig nem tudott minden részletet apja bűntettéről. Ma már megérti, miért nem volt szerencsés, hogy apja segített neki a választási kampányokban – mondta Aimee Challenor, akit 16 éves korától kezdve tekint magára nőként.