Leszögezte, hogy kizárólag belső, azaz orosz vizsgálat lesz. „Ez kizárólag a mi orosz vizsgálatunk, így ebben az esetben nem lehet szó semmilyen nemzetközi vonatkozásról” – fogalmazott Peszkov.

Hirdetés

Arra a médiaértesülésre reagált, amely szerint az Embraer típusú gépeket gyártó Brazília nem vesz részt a vizsgálatban.

Prigozsin az orosz hatóságok közlése szerint egy hete vesztette életét, amikor a Tveri területen lezuhant egy Embraer Legacy 600-as típusú magángéppel. A Roszaviacija orosz légügyi hatóság szerint tízen voltak a fedélzeten, köztük a Wagner alapítója és a csoport műveleti parancsnoka, Dmitrij Utkin.

Prigozsin két hónappal azután halt meg, hogy júniusban kudarcba fulladt lázadást indított az orosz katonai felsővezetés ellen. A Wagner zsoldosai átvették az irányítást Rosztov városa felett, majd Moszkva felé nyomultak előre, anélkül, hogy ellenállásba ütköztek volna, de mintegy kétszáz kilométerre a fővárostól végül visszafordultak.

Korábban írtuk

A Kreml visszautasította azokat a feltételezéseket, amelyek szerint Vlagyimir Putyin elnök rendelte volna el a zsoldosvezér meggyilkolását, és „spekulációnak” minősítette az erre vonatkozó célzásokat.