Lindsey Graham republikánus szenátor az NBC News műsorában vendégeskedett, ahol a műsorvezető felhozta Orbán Viktor magyar miniszterelnök nagy visszhangot kiváltó látogatását Donald Trump floridai birtokán.

Hirdetés

A műsorvezető „emlékeztette a nézőket”, hogy Orbán: „nem hisz a liberális demokráciában”, „a bíróságokat hozzá hűséges emberekkel töltötte fel” és „megszerezte több médium felett a hatalmat,” sőt, a jól informált riporter szerint Orbán Viktor „Vlagyimir Putyin és Hszi Csin-ping barátja.”

Ezt követően bevetítették Trump floridai beszédét, ahol a volt amerikai elnök kijelentette:

„Nincsen senki, aki jobb, okosabb, vagy jobb vezető lenne, mint Orbán Viktor, aki fantasztikus. Magyarország miniszterelnöke remek munkát végez, és elég ellentmondásos, mert azt mondta: »így lesz és kész«. Ő a főnök.”

A szenátor láthatóan jót mulatott Trump kommentjein. A riporter megkérdezte: „Mit gondol Trump olyasmi vezetésre törekszik második elnöksége alatt, mint Orbán Viktor?”

Korábban írtuk

Nem hagyta magát az amerikai szenátor

Lindsey Graham azonban nem hagyta magát: kijelentette, Trump következő elnökségét első négy éve alapján érdemes megítélni.

„Oroszország nem Trump alatt szállta meg Ukrajnát. A Hamász nem alatta próbálta elpusztítani Izraelt. A tálibok nem alatta kerültek hatalomra. Ha valaki aggódik amiatt, hogy lángokban áll a világ az jogosan teszi. Ha úgy gondolja valaki, hogy Joe Biden nem elég elrettentő és gyenge az ellenségeink szemében, annak igaza van. Tehát, ha valaki azt akarja, hogy újra rend legyen a világban, az szavazzon Trumpra!”