Fotó: shutterstock.com/Drop of Light (archív)
Hirdetés

A Fidesz egykori pártcsaládja a hét második felében egyre határozottabban kommunikálja, hogy a Katar-gate-ként is emlegetett korrupciós botrány az S&D belügye, csakhogy csütörtökön kellemetlen meglepetés érte a jobbközép alakulatot: az Európai Ügyészség (EPPO) bejelentette, hogy nem csak a bukott EP-alelnök, Eva Kaili ügyét vizsgálja, hanem honfitársáét, Maria Szpirakiét is.

A gond az, hogy Maria Szpiraki a görög Új Demokrácia tagjaként az Európai Néppárt képviselőcsoportjába tartozik az Európai Parlamentben.

Noha az egyelőre nem bizonyított, hogy Szpirakinak is köze van a Katar-gate-ügyhöz, az EPPO eljárása a néppártra sem vet jó fényt. Az eredetileg paszokos – a PASZOK a görög baloldal legpatinásabb pártja – Kaili a hellén jobboldal doyenjével, az Új Demokráciával is jó kapcsolatokat ápolt, emiatt pedig Margaritisz Szkinász (EPP – Új Demokrácia) görög biztosnak és Kiriákosz Micotákisz athéni kormányfőnek is kellett már magyarázkodnia. Micotákisz a héten keményebb fellépést sürgetett a korrupt EP-képviselőkkel szemben.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Mandineren olvashatnak.

Korábban írtuk