Hirdetés

Vlagyimir Putyin azt mondta: a koronavírus-járvány ellenére a két ország közötti áruforgalom a tavalyi év tizenegy hónapjában 30 százalékkal nőtt, 5,5 milliárd dollárt tett ki. A kölcsönös beruházások értéke eléri az egymilliárd dollárt – tette hozzá.

Eredményesen, hatékonyan dolgozik az orosz-magyar gazdasági együttműködési kormányközi bizottság is – jegyezte meg az orosz elnök.

Magyarország megbízható partner az orosz gáz tranzitszállításában is

Magyarország változatlanul bizonyítja, hogy megbízható partner az orosz gáz tranzitszállításában – fogalmazott Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden Moszkvában az Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott találkozót követő sajtótájékoztatón.

Az orosz elnök kiemelte: fontos szerepet játszik az energetika az orosz-magyar gazdasági kapcsolatokban. Oroszország sok éve megszakítás nélkül látja el Magyarországot energiaforrással, a magyar kőolajfogyasztás 55 százalékát és a gázfogyasztás 80 százalékát fedi le – jelentette ki.

Az orosz gázszállítás Magyarországra hosszú távú megállapodásnak köszönhetően történik, melyet tavaly hosszabbítottak meg 2036-ig – tette hozzá Vlagyimir Putyin.

Hangsúlyozta: Oroszország nyitott a további együttműködésre.

Korábban írtuk