A felvételen állítólag az április 16-án agyonlőtt két magyar és az ír férfi azon sajnálkoznak, hogy nem helyeztek el bombát az Evo Morales államfőt és kormányát szállító hajón. Valamint azon vitatkoznak, hogyan lehet nagyobb robbanást okozni. A La Pazban bemutatott videó hangja szakadozik, a mondatokban kihagyások vannak, az ügyész csak annyi biztosat közölt, hogy elhangzik a „kormány” szó és az említett hajó neve. Azt nem tudni tehát, hogy ez miért bizonyítja a vádakat. Az ügyész azt állítja, a felvételt egy tanútól kapta, aki nagyon beteg, de szeretne vallomást tenni. A képsorokon az a két külföldi is látható, akit még keresnek.

Rózsa-Flores Eduardót két társával együtt múlt héten csütörtökön lőtték le kommandósok egy Santa Cruz-i szállodában, ugyanekkor vették őrizetbe a szintén magyar Tóásó Elődöt, valamint a bolíviai-horvát Mario Tadicot.

Közben megkapta a Buenos Aires-i nagykövet a Magyarosi Árpád holttestének hazaszállításához szükséges engedélyt és iratokat a bolíviai hatóságoktól. Józsa Mátyás vasárnap Santa Cruzba utazik, hogy eljárjon az ügyben. Azt még nem tudni, hogy a szállítást ki fizeti.

Jobb körülmények között tartják fogva Bolíviában Tóásó Elődöt

Jobb körülmények közé került a La Pazban fogva tartott Tóásó Előd – közölte a Buenos Aires-i magyar nagykövet. Hozzátette: a bolíviai elnök ellen tervezett állítólagos merénylet gyanúsítottját a börtönben nem kínozzák, de a korábbi bántalmazások nyomai súlyos sérülésekre utalnak.

(hírTV, MR)